2016-07-10 864 views
當一個人搵野食既時候 自自然就吾捨得食d獨貴既野 係將軍澳咁多個商場行來行去 吾想吃food court 又想吃日本菜既時候 就比我見到 原來將軍澳都有開吉豚屋 係旺角就吃得多 呢邊真係未試過 於是決定進去一試我叫的是吉列豬扒定食 一坐低既時候侍應先比左杯水我 叫左餐後等左一會d野食好快就到了 由於個盤比較大既關係 個侍應好細心咁幫我執好d位 先講個湯 佢個湯並吾係一般日式定食既面豉湯 而係有豚肉同各式蘿白煮成既湯 吾濃吾淡 好香豬肉味 飲一啖湯 扒啖飯 真係人生一大享受第二就係豬扒啦 佢有放椰菜絲係底去令塊吉列豬扒冇咁油 但我每次都會配埋佢既麻醬吃埋 而豬扒佢係新鮮岩岩好整出來 脆得黎有口感 點埋豬扒醬吃係一流 佢既飯係用日本珍珠米整 吃落粒粒米飯香 絕對係我杯茶 吃過日本米既大家相信會明白我講咩60蚊左右 有咁既享受 絕對超值

吉列豬扒定食

60蚊左右 有咁既享受 絕對超值
2016-07-09
$60 (Lunch)
吉列豬扒定食