2021-12-14
賀天 (將軍澳)新開咗幾個月嘅日本菜,今日終於有時間試吓。佢哋有普通Menu同omakase ,我哋今日試咗lunch set 同 單叫咗啲食物。呢到係pet friendly,可以帶埋寵物嚟食嘢,而且仲有室外位置,可以睇到海皮,都幾舒服。。🌟関西安格斯牛肉壽喜鍋 $138Lunch set有份沙律同茶碗蒸,牛肉壽喜燒會配白飯,有娃娃菜、冬菇、牛肉、粉絲同蛋,湯底甜甜地,所有材料食落都有甜味。牛肉要盡快食唔係會浸得太熟,份量都幾多。。🌟松,七本時令壽司小卷三本 $188呢個都有跟沙律同茶碗蒸,除咗壽司仲會配埋牛肉烏冬。壽司好新鮮,三文魚腩同海膽鮮甜肥美。。🌟加配 三文魚牛油果他他杯飯 $38、時令三點刺身 $48每份套餐可以加配一款,有飲品小食。他他杯飯已經有調味,個配搭都唔錯。刺身有甜蝦帶子同三文魚,三款都新鮮,帶子厚身鮮甜。。🌟賀天招牌卷(3本)$68上面係燒鰻魚,包住蟹子、玉子、牛油果同蟹柳,口感豐富,配搭味道都唔錯。。🌟軟殼蟹卷(4本)$88超足料嘅卷物,食到一大舊軟殼蟹,中間仲有蟹膏,呢款可以試吓。。🌟朴葉活鰻魚飯 $268一打開已經聞到好香,外皮同表面都幾酥脆,有搽上甜甜嘅
🌟関西安格斯牛肉壽喜鍋 $138
🌟松,七本時令壽司小卷三本 $188
🌟加配 三文魚牛油果他他杯飯 $38、時令三點刺身 $48
🌟賀天招牌卷(3本)$68
🌟軟殼蟹卷(4本)$88
🌟朴葉活鰻魚飯 $268
一打開已經聞到好香,外皮同表面都幾酥脆,有搽上甜甜嘅鰻魚汁,鰻魚肉質軟滑,都幾出色,而且飯量好多。
🌟伯爵茶千層蛋糕 $38
好少見日本餐廳會有千層蛋糕食,茶味都幾香,Cream幾順滑,皮可以再薄啲。
📍將軍澳唐俊街28號海天晉滙1樓104-105號舖