2020-02-24 153 views
想叫外賣但又唔捨得比運費,但又唔想煮。掙扎咗一陣都係決定落街買嘢食。係商場行咗一圈決定都係食泰國嘢。睇Menu 發覺好多嘢都想食,於是即時約朋友過嚟一齊食,點知朋友又肯出嚟,咁我地就一齊食下嘢吹下水,一個人係屋企都真係幾悶下。呢間餐廳唔係淨得泰國嘢食,而係包括好多東南亞嘅嘢食。我地兩個人明知食唔到咁多但都叫咗好多嘢,剩低嘅可以打包攞返屋企食都唔錯。椰子煲雞湯:湯底好清甜,唔會覺得油膩。香芒大明蝦米紙卷:米紙卷越南嘢,芒果香甜配上大蝦嘅鮮甜,再加上青菜,米紙卷食落好清新。香茅燒厚切黑毛豬:呢個真係食過難忘,黑毛豬肉質豐富,配上香茅味道,更顯鮮味。馬來雜菜炸豆腐炒麵:炒麵味道都唔錯,我地兩個都食到好飽,就一人分啲攞返屋企食啦。

呢間餐廳唔係淨得泰國嘢食,而係包括好多東南亞嘅嘢食。

椰子煲雞湯:湯底好清甜,唔會覺得油膩。

Type of Meal
Lunch