2021-11-18 91 views
今日又去咗位於將南嘅餐廳,griddy's waffles & cocktails位於海天晉匯,經過一個好靚嘅小花園就到,平時都唔為意原來呢度有咁多野食。餐廳嘅裝潢簡約有特色,最喜歡佢嗰個藍紅磚牆打咭坐位,加埋自然光影出黎好靚呀!而且佢樓底高,枱與枱之間好闊落,仲見到有人帶埋狗仔喺戶外度坐。我哋點左兩個set lunch:炸雞窩夫餐廳主打窩夫,當然要試吓!鹹味窩夫真係第一次試,有陣陣嘅香草味,非常鬆脆,仲有三款醬汁(他他、藍芝士、蜜糖芥末)選擇,帶來三種不同滋味。而炸雞外脆內嫩,跟窩夫味道好夾。黑松露蘑菇扁意粉食落非常creamy,意粉亦煮得岩岩好,再配埋黑松露真係好香好滑我仲叫咗佢哋嘅Mocktail - Tropical Fruit Punch,裏面有唔同嘅熱帶水果汁,又靚又好味,再配埋呢個咁舒服嘅環境真係好chill呀!

我哋點左兩個set lunch:

炸雞窩夫