2023-09-25
呢間位於將軍澳海傍嘅酒吧環境都幾大🍻座位間隔闊落,適合三五知己chill下傾下計,亦都有桌球、飛鏢機同大電視等🎯可以一路飲一路玩,最緊要係通宵營業,夜晚想飲返杯都冇問題🌙有別於普通嘅酒吧通常淨係提供一啲簡單小食,呢度其實都係一間主打串燒嘅日式餐廳🇯🇵今次就叫咗$598嘅晚市二人優惠套餐,唔洗自己慢慢諗🙈話晒嚟到酒吧就梗係要飲下酒,呢度都有好多款酒選擇🍸價錢合理,套餐本身包兩杯Mocktail,我哋就加咗$48 upgrade咗做Cocktail🍹Blue Hawaii大杯到有啲嚇親😂呢款Cocktail係由冧酒、藍柑酒、椰子同菠蘿糖漿調製而成🍍好係飲菠蘿汽水咁,好易入口。Old Fashioned另一款經典Cocktail,以威士忌為基底🥃加入苦精、方糖、同橙皮,當然味道就偏苦,不過加入咗糖同苦精嘅關係,降低咗酒精比較刺鼻嘅味道😌鯛魚味噌湯首先嚟個熱湯暖下胃先,呢個味噌湯加入咗鯛魚肉,味道唔會過鹹🐟雞泡魚乾送酒一流嘅小食,呢間唔會燒到好乾,入口甜甜哋🐡牛舌芯串之後就到呢間店主打嘅日式串燒,部分食材由日本直送🍖牛舌芯爽口彈牙,唔怕有筋,味道唔錯🐮阿波雞肉串用上日本雞髀肉,肉質嫩滑🐔黑豚五
Blue Hawaii
Old Fashioned
鯛魚味噌湯
雞泡魚乾
送酒一流嘅小食,呢間唔會燒到好乾,入口甜甜哋🐡
牛舌芯串
阿波雞肉串
用上日本雞髀肉,肉質嫩滑🐔
黑豚五花腩串
五花腩肥瘦相間,油脂燒到帶焦香🐷
日本青椒仔串
第一次見咁細條嘅青椒仔🤓味道同普通青椒差唔多,不過會再腍啲🫑
明太子雞翼
雞翼脹卜卜好飽滿,入面釀滿咗辣辣哋嘅明太子,幾惹味🔥
喜之次一夜干
本身店員話喜之次賣晒,點知最尾都係上返喜之次🤣魚肉厚身,燒得啱啱好,肉質好滑🐟另外有個酸酸哋嘅醬汁點嚟一齊食,不過略嫌落多少少鹽去燒會更加好🙈
安格斯肉眼扒
上枱時已經切開咗一件件方便食用😆配上帶甜嘅照燒汁,肉質唔怕韌,都食得出牛味🐮
黑松露海膽炒飯
本身以為黑松露味會蓋過啲海膽味,點知入口竟然係黑松露俾海膽搶咗風頭🤣每啖都食得出陣陣嘅海膽香氣,值得一讚嘅係佢嘅海膽味唔腥,係一個唔錯嘅海膽炒飯👍🏻
日本卷蛋甜食
最後一人有一件迷你卷蛋做甜品,細細件唔會好飽肚🍰