2024-03-19 453 views
晚上到海旁散步,行行發現呢一家港式甜品小店。夜晚七點幾,所以都唔多人,唔使等就有位。一向比刨冰,更愛雪花冰。甜品到類似雪花冰但叫做綿綿冰嘅甜品,立即點咗個益力多味佢哋推介嘅嚟試吓。上到枱,連隔籬位嘅女士都即刻話「嘩你哋個甜品好靚喎」最搞笑嘅係佢同收銀嘅店員好誠實直接咁講,「你哋甜品嘅賣相,比起喺餐牌上面嗰張相靚好多,係咪要考慮改善吓你哋個餐牌呢? 」🤣益力多綿綿冰嘅味道真係唔錯,但係耍咗喺上面彩色好靚,嗰啲裝飾脆脆同果粒粉紅色棉花糖就不敢恭維了,只係好睇唔好食,真係想叫佢不如慳返唔使加俾我啦。🤣另外再叫做多仙草加花奶加芋圓加紅豆加朱古力雪糕。仙草底$16 ,芋圓同紅豆各加$5 ,花奶就加多$3。最貴係舊朱古力雪糕要加$10。如果唔使加舊雪糕, $29仲有呢碗仙草紅豆芋圓咖啡椰汁!其實都幾抵食吓,味道都唔錯。下次行過會再嚟試。

2024-03-17