2024-08-04 99 views
{Chilli Lime東南亞風味 - $693}試過好多次行過都以為呢一間係泰國餐,唔試唔知道,原來呢度各種東南亞嘅美食都有得食,有泰國、印尼、越南、印度嘅美食都,打開餐牌真係令人花多眼亂,一時之間都唔知揀咩食好!♦️炭燒香茅西冷牛肉頭盤嚟一個香茅西冷牛肉,係真正炭燒嘅風味,靚牛肉用呢種煮法效果永遠都係最簡單直接好食!畫龍點睛嘅仲有佢嘅泰北風味香茅檸檬葉牛扒汁,真係能夠突顯牛肉嘅香味!♦️菠蘿海鮮炒飯呢個係經典泰式嘅味道,新鮮菠蘿加入大量海鮮炒出黎嘅飯,再放返入去菠蘿入面呈上!由細細個就覺得呢一個係超正嘅菜式!我哋今次兩個人食,由於佢相當足料,都食到我哋好飽又滿足!♦️香蕉葉三巴魚呢一個係我睇餐牌嘅時候最期待嘅菜式,因為外面未必好容易食到,成條真係用蕉葉包好燒到外皮香脆可口,三巴魚有點似我哋食開嘅䱽魚,肉質比較實,入口能夠食到魚嘅香味!熱辣辣嘅呈上真係好有風味!美味程度:😋😋😋😋環境指數:🎇🎇🎇🎇番食機會:🦍🦍🦍🦍📍 #ChilliLime (MONTEREY Place) (將軍澳)將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G07號舖
{
Chilli Lime東南亞風味 - $693}