一人一鍋,十幾款鍋底揀左唔辣既藥膳花雕清雞湯,另一個係藥膳台灣麻辣湯,仲可以🌶、🌶🌶、🌶🌶🌶之中自選辣度添。點左Prime grade 牛肩胛肉放題套餐 牛肩胛肉切得夠薄,紋理油脂平均,放落藥膳花雕清雞湯幾下已經好吸湯,藥膳味突出又唔蓋過牛味~ 西班牙無激素豬肉片,粉嫩味鮮配料、醬料、飲品喺自助區,食物款式超多,尤其丸類都有十幾款,樣樣夾一粒食都夠。台灣風味既米血糕、芋泥貢丸、墨汁腸、台中福茂貢丸係我既重點之選。肉類有沙茶牛肉,魚片同帶骨雞脾肉。米血糕口感軟糯黏密,伴隨其中米香氣味,掛上麻辣湯汁經已超入味。芫茜燒賣混左芫茜葉餡料,燒賣肉黄中帶綠,烚熱食爆發強勁芫茜香味,仲幾持久芋泥貢丸貢丸滿滿芋泥內餡,外面爽口Q彈,入面綿滑鬆軟,熟後飽滿渾圓,燙燙地好好食黃金蝦仁棗揉合魚漿鮮甜蝦仁,雙重海洋鮮味墨汁腸墨魚囊汁液融入豬肉腸之中,口感爆汁仲有少少胡椒味,墨魚鮮味突出唔多飲凍飲既我,呢度有熱櫃,飲罐黑糖薑母茶好暖胃~ 最後甜品時間Movenpick 雪糕都可以任食,唔似其他放題店只可以食一盒,真係要留肚食多盒😂

點左Prime grade 牛肩胛肉放題套餐
藥膳花雕清雞湯

西班牙無激素豬肉片,粉嫩味鮮

肉類有沙茶牛肉,魚片同帶骨雞脾肉。
米血糕
口感軟糯黏密,伴隨其中米香氣味,掛上麻辣湯汁經已超入味。

芫茜燒賣

芋泥貢丸

黃金蝦仁棗
揉合魚漿鮮甜蝦仁,雙重海洋鮮味

墨汁腸

唔多飲凍飲既我,呢度有熱櫃,飲罐黑糖薑母茶好暖胃~
最後甜品時間
藥膳花雕清雞湯