2023-03-13 76 views
嗰日想同friend食飯,就random喺澳南揀咗一間餐廳黎試(話說將軍澳喺冇澳南之前係一個美食荒漠😂自從有咗澳南之後,有好多又chill 又好食嘅餐廳選擇~講返呢間餐廳先,主要會揀出現係因為佢實在係太靚啦🥹🥹🥹各位鍾意打卡(或者男女朋友鍾意打卡嘅,真係可以bookmark呢間)幫襯嗰陣時大約11月尾,但係舖頭已經裝滿晒聖誕裝飾,非常之有聖誕氣氛!加上佢本身嘅宮廷風,華麗得黎,又有一種溫馨嘅感覺。食物嚟講就不過不失啦~雖然有啲衰,但係個青口鍋係差過隔籬嗰間Frites😂😂(不過咁講,人哋又真係專門做青口㗎嘛)牛扒唔太入味同埋有少少老,但個雞翼係幾好食嘅,Juicy得黎幾嫰滑。價錢如果你以將軍澳街坊價黎睇就一定係Overpriced 㗎喇,不過如果你咁諗,以咁樣嘅價錢食到中環高級餐廳嗰種裝修,都幾抵嘅🤣🤣🤣🤣🤣幾適合幫人慶生或者周年紀念~最後戴返個頭盔先,因為佢個裝修實在係太靚喇,所以都瘋狂地影相影咗一段時間,可能因為咁樣影響咗食物嘅質素既😅😅🙈🙈燒烤醬雞翼 $108青口鍋配炸薯條 $248安格斯肉眼牛扒 $398👩🏻‍💻5/10 (for food) 8.5/10 (for envir

燒烤醬雞翼 $108
青口鍋配炸薯條 $248
安格斯肉眼牛扒 $398

👩🏻‍💻5/10 (for food) 8.5/10 (for environment)