2023-05-12
@w@意粉控出動四處尋寶,今次畀我哋三個搵到呢間幾唔錯嘅pasta餐廳,所以決定介紹下畀大家。今次呢一間酒吧位於將軍澳,四點前就關門,環境唔錯,而我哋就睇中咗佢有意粉食。❤️❤️*頂級西冷牛扒 配 忌廉BB菠菜意粉*首先賣相紅紅綠綠咁都幾靚。先食下個意粉好香嘅菠菜味,軟硬度適中,外面係充滿忌廉汁又滑又濃郁,係唔錯嘅意粉。再試牛扒真係如其名頂級高質,絕對唔會有筋。//。*皇牌煙燻豬腩片卡邦尼意粉*意粉配卡邦尼可算係經典嘅組合,呢度水準都保持到ok。意粉本身都夠滑,配埋個卡邦尼汁唔多唔少份量剛好。豬腩片方面亦都唔差,微微咁煙燻過有少少鹹,連埋個汁食就更加口感豐富。//。*慢煮雞胸 配 龍蝦汁大蝦pasta***呢個係龍蝦汁嘅意粉,意粉本身質素都ok,龍蝦汁唔太杰唔太稀,味道亦唔會太咸,仲有淡淡嘅鮮味,兩者配合相當唔錯。雞胸都非常出色,經過慢煮嘅烹調,完全係散發出由內而外嘅嗰種味道。//。評價:Chery 7.8/10Daisy 8/10Sally 7.9/10
Chery 7.8/10
Daisy 8/10