海天晉係pet friendly嘅mall,基本上所有餐廳都歡迎狗狗一齊共膳。我作為一個狗奴才,經常嚟呢度食嘢。今晚揀咗食日本嘢, 餐廳做緊串燒買一送一優惠,非常之抵! 每年九月至10月都係秋刀魚嘅季節,亦都叫咗一份刺身試吓! 然後再嗌咗兩個set,兩個人都夠哂飽!串燒買一送一牛舌一口咬落去,油脂滲出,真心好食。蘆筍安格斯牛肉卷牛肉薄薄地包住蘆筍,掃上秘製汁,香脆可口!柚子燒日本黑豚肉厚切豚肉,咬落有口感。秋刀魚刺身店員推介話依家去秋刀魚季節,價錢$198,我覺得好合理,可以一試!薄切爽淡,好鮮甜,一啲都唔腥!配搭埋酸汁一齊食,增加其香口度!7本時令壽司配鮑魚杯飯魚生夠鮮甜,壽司飯細細嚿,唔會太飽滯。海膽都好鮮甜無怪味,每一啖都係享受!令人滿足!季節三點刺身包括有軟殼蟹軍艦雖然係炸過嘅軟殼蟹,但都唔會油膩,都好好食。鰻魚軍艦鰻魚原本嘅清香鮮甜,再配搭蛋同青瓜,成件事變得好清新!軍艦size唔細,好飽肚!仲有甜蝦同三文魚,麵豉湯!最後上埋甜品,係大福!個皮煙煙韌韌,包住cream,甜甜蜜蜜,食飽今晚發返個好夢!

串燒買一送一

牛舌
一口咬落去,油脂滲出,真心好食。

蘆筍安格斯牛肉卷
牛肉薄薄地包住蘆筍,掃上秘製汁,香脆可口!

柚子燒日本黑豚肉
厚切豚肉,咬落有口感。

秋刀魚刺身

7本時令壽司配鮑魚杯飯

季節三點刺身

包括有
軟殼蟹軍艦
雖然係炸過嘅軟殼蟹,但都唔會油膩,都好好食。

鰻魚軍艦
鰻魚原本嘅清香鮮甜,再配搭蛋同青瓜,成件事變得好清新!

軍艦size唔細,好飽肚!

仲有甜蝦同三文魚,麵豉湯!

最後上埋甜品,係大福!

2024-09-21
$500 (Dinner)