2024-01-05
原來將軍澳有間咁高質既西餐廳,地鐵站行過去5分鐘左右,暗暗地2人世界都幾有feel,我地早去到,夜啲就多人了,最好訂位~我地叫左Dinner Set for 2,覺得比較掋食。多D人叫5-6人set仲掋!下次聚會可以考慮。我地揀左一個普通餐湯,另外加錢升級左龍蝦湯,好濃郁,唔錯。跟餐有手指餅配,好香口,可以點醬或者湯黎食。Appetizer我地揀左炸車打芝士青辣椒+秘制美國水牛城辣雞翼,朋友唔食得辣,所以特上左辣汁,不過青辣椒都有輕微辣~但係!配車打芝士,creamy得黎唔會漏,第一次食呢個口感。主菜我地揀左Crab Risotto!份量2個人share岩岩好,而且每一啖都食到蟹肉絲!肉方面點左Pork&Lobster,佢個炭燒美國極黑豬鞍扒真係好juicy!超好食!完全唔柴唔un!香草牛油焗波土頓龍蝦尾都算大隻,我地2個share都啖啖肉。配燒汁仲有菜有菇同埋忌廉千層薯,唔係普通既薯蓉only!口感有層次,忌廉好食。跟餐仲有2杯飲品,好多選擇,凍凍地我點左黑糖紅棗薑茶,飲完暖番曬。朋友叫左Tropical Forest,配西餐都幾解渴。