2023-12-13 79 views
之前食過The Pizza Pig 其他分店既食物,今日約左朋友將軍澳踏單車,發現原來The Pizza Pig 將軍澳都有分店,於是我地決定一間要黎食返餐。呢間係pet-friendly 餐廳,門外有專為毛孩而設的坐位,好貼心呀。裝潢以藍白色作主調,配上圓拱形設計,環境優雅舒適。餐廳主打石爐烤pizza,有15吋或30吋長,我每次黎都會食佢地既pizza,今次當然都唔例外啦。Hawaiian Pizza:長方形既手工pizza 外型巳經夠吸引,鋪滿火腿、菠蘿、水牛芝士、蕃茄醬。Pizza 即叫即做,上枱時熱辣辣,外皮有煙靭口感,入面既材料配搭得剛剛好,咸中帶甜,好滿足。Grilled Double Cheese Angus Beef Burger:呢個漢堡上枱好有氣勢,漢堡中央插住刀子,方便將漢堡開心share。安格斯牛肉厚身,外脆肉軟得黎仍可保留到肉汁;薯條即叫即炸,極脆口,好好食。White Truffle Spaghetti Carbonara: 芝士味勁濃郁,煙肉厚身咸香味突出,意粉軟硬適中。🔎The Pizza Pig (將軍澳)📍將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY

Hawaiian Pizza:

芝士味勁濃郁,煙肉厚身咸香味突出,意粉軟硬適中。

🔎The Pizza Pig (將軍澳)
📍將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G10-11號舖