上星期終於去左將軍澳既The LOHAS 行下,發現有超多餐廳🍽️記得上次朋友講過呢間唔錯就入去試下:🍴Dinner Set for 2🥖 $328💫龍蝦湯🦞 +$30一上枱聞到好香既蝦油味🫦湯既質地較輕不過味道十分濃郁而且好smooth🥰好似啖啖都係龍蝦精華😂帶有少少辣🌶️大蝦亦有炸過非常香口😙連蝦頭都可以食埋🦐呢個湯絕對係誠意之作!另外薯仔湯都有驚喜🥔質感綿滑 湯中加入煙肉碎增添咬口🥓💫嫩煎BBQ豬梅扒🐷豬梅扒份量幾多仲要每件都厚切😜入口鬆化一啲都唔覺得嚡 🤙🏻肥瘦比例適中!伴碟有娃娃菜同埋燒菠蘿🍍第一次食西餐見到用娃娃菜做配菜👀估唔到都幾夾😆好嫩好多汁🫶🏼燒菠蘿就好清甜~💫蘑菇黑松露酸種薄餅🍕 +$30好少喺出邊食到用sour dough整既pizza🤣用左48個鐘低溫發酵🕒所以個批會比平時食嗰啲更加chewy😍值得一讚佢又做到外脆內軟既效果😆啲餸都好足料😏有蘑菇黑松露同煙肉🥓份量啱啱好兩個女仔share都唔會太膩🥰💫烤美國蘆筍🥗 +$38蘆筍好清甜無渣😊面頭淋左啲忌廉煙肉汁🥓仲有少量炸蒜片🧄💫Tiramisu🍫 +$45佢係偏向濕潤😌Mascarpone cheese好細滑cre

🍴Dinner Set for 2🥖 $328

💫龍蝦湯🦞 +$30

另外薯仔湯都有驚喜🥔質感綿滑 湯中加入煙肉碎增添咬口🥓

💫嫩煎BBQ豬梅扒🐷

💫蘑菇黑松露酸種薄餅🍕 +$30

💫烤美國蘆筍🥗 +$38
蘆筍好清甜無渣😊面頭淋左啲忌廉煙肉汁🥓仲有少量炸蒜片🧄

💫Tiramisu🍫 +$45
佢係偏向濕潤😌Mascarpone cheese好細滑creamy😋酒味唔算十分重,整體甜而不膩!

💫Wine🥂 +$58
我地就試左白酒🤩朋友平時無飲開酒都覺得容易入口👍🏻店員都有介紹佢地用既係自然酒🍾所以比較天然環保♻️

整體來講,食物高質價錢都唔貴😎二人餐先係$328!會推薦大家試佢地既酸種pizza🍕店員好friendly會介紹Menu同埋上菜速度都快🥳環境方面坐得舒服,依家涼涼地坐室外都唔錯😜可以帶埋自己隻🐶🐱去😌同三五知己來吹下水食飯都係一個唔錯既選擇🫶🏼大家快啲bookmark定啦!
2023-02-18
$300 (Dinner)
  • 龍蝦湯
  • Tiramisu