2017-07-13
<專一既拉麵檔永遠係致勝之道>🍜😋近排小弟好鍾意食拉麵🍜, 可能忙工作又唔想食垃圾, 食日本拉麵就好似食緊快餐店甘 個麵好快就食完 , 又好味又方便😂! 今日黎到元朗 試下久聞大名既拉麵天王😝個人覺得*專緊要過*多 ! 拉麵天王同日本d 拉麵店似 成間店只有 <白> <赤> <黑> 天王 同<是日>天王, 如果佢整得好食, 我係唔介意佢少選擇😌於是我就點左幾樣野試下佢質素如何!🤓 同往常拉麵店一樣 客人係對牆食麵,用紙圈想食邊種麵, 麵質 醬料要唔要 等等 😃🍴赤天王拉麵🍜🌶 82 蚊用左辣椒🌶 唐辛子 加埋豬骨湯底 🐖 上面有叉燒 葱花 🍀紫菜 爽口 木耳湯底雖然成個紅色 但大家預中小辣🌶😋 而且密度好高落足料 辣得黎又帶點甜 🤓而且木耳同椰菜既悉心配搭令到整碗拉麵更有口感 叉燒又夠肥味 鍾意辣既朋友 推介!😋🍴胡椒芝士拉麵🍜 92蚊限定天王 🤓師傅因應季節煮出黎既限定拉麵😋有葱花🍀 椰菜🍀 紫菜 粟米 🌽溏心蛋🥚 叉燒🐷 芝士 🧀湯底係重點 有好香濃既豬骨同胡椒味 胡椒味唔會太辣 帶出其它菜既味
🍴赤天王拉麵🍜🌶 82 蚊
🍴胡椒芝士拉麵🍜 92蚊
限定天王 🤓
師傅因應季節煮出黎既限定拉麵😋
有葱花🍀 椰菜🍀 紫菜 粟米 🌽溏心蛋🥚 叉燒🐷 芝士 🧀
湯底係重點 有好香濃既豬骨同胡椒味 胡椒味唔會太辣 帶出其它菜既味道 胡椒同拉麵出奇地match 😋 邪惡既係 上面既脆芝士邊食邊溶 慢慢拉絲芝士🧀😈會遍佈整碗麵, 將肥美既叉燒同麵合而為一 , 邊食到胡椒味邊食到芝士香 享受🤓對一般人黎講偏濃 但我個人好喜愛!😂
🍴烤餃子🐷 30蚊
有五舊烤餃子 餃子皮夠脆 唔會太厚餃皮 . 入面既豬肉juicy熱辣辣🤓 點以黑醋汁 酸味味幾開胃 😋😋
🍴豚角煮 🐖25 蚊
原塊肥豚肉 🐷 脂肪同瘦肉五五之比用葱花甜醬汁煮 口感鬆軟 充滿豬油香 甜醬汁亦十分入味 ! 🤓😋
🍴Zero可樂 10 蚊
總括而言 拉麵質素高 😋 赤天王推介, 限定既胡椒天王 若冇甘濃會更佳, 平均都好好味 ! 😋 應該都係我食過頭位好食🤓再一次證明 專*好過多 *😃