2021-06-08 719 views
收工夜了在肚子要吃點東西又不想過飽,決定吃餃子,店旁一次過有三家餃子店,門內有幾枱客好像吃得幾滿意,決定幫襯小店。餐牌有淨餃子餐,分大 、小兩款,大的十隻、小的五隻,大的可轉配小碗酸辣湯。點了一份十隻的茴香牛肉和京蔥牛肉雙拼 (不另收費抵啦)。五分鐘後店員回覆無茴香牛肉就改馬碲豬肉餃吧。等了十分鐘,終於有得食,嘩,十粒餃子脹卜卜的,晶凝通透。馬碲豬肉餃,馬碲與豬肉6:4比,本人係好滿意,爽脆清甜,灼的時間剛好餃子皮不會過淋,但美中不足係肉汁少。再食埋京蔥牛肉,係好味嘅,京蔥香又豐富,與牛肉比例剛好,不會過份霸道搶味,如果喜歡吃蔥的必須要食。跟餐的酸辣湯味道不過不失。我又加了碟菜 $17 細細碟有點食水深。整體來講,餃子🥟餐我係非常滿意的,會再回來幫襯

,但美中不足係肉汁少。
整體來講,餃子🥟餐我係非常滿意的,會再回來幫襯

大份餃子
馬碲豬肉餃
京蔥牛肉
2021-06-07
$61 (Dinner)
大份餃子
馬碲豬肉餃