2022-07-21
Top Blade Steak Lab——————————————————約左幾個老朋友見面,有人提議食西餐,每人食份牛扒,唔怕傳染wo😝都係幼主意黎,最後就揀左都幾有人氣既Top Blade(〃'▽'〃)店鋪裝修樸實,沒有的LED燈或者打卡位,專心認真做好每份食物應該係佢地宗旨——————————————————我lunch食得太飽,所以到左夜晚都唔係好餓,叫左藜麥平鐵牛扒沙律🥗原來沙律都好多材料!有雞蛋、螺絲粉、紫洋蔥、生菜,同埋主角平鐵牛扒🤩已經切好一粒粒,有厚度,肉汁豐盈,口感完全唔韌,雖然係沙律,但冇諗過會咁豐富,同主食一樣咁多,加左藜麥之後好似比普通沙律更健康,整體味道酸酸地,清爽開胃——————————————————另外仲叫左杯開心果紅茶特飲,有我最愛既奶蓋🥰配合茶一齊飲唔會好heavy,成餐飯都食得好滿意(○^~^○)