2020-11-29 299 views
其實這店已開了好幾年,但無試過,今日終於行過便入了去。這店有台灣咖啡店的受權。一盤來說,我一定叫一杯double expresso, 朋友便叫了杯lungo.咖啡也唔差,espresso 夠濃,可以。同時,下午茶餐,我們點了份原味scone. 如點下午茶set, 飲品是半價。上枱時,scone 原來只有一細件,又不是比clotted cream, 也無菓醬, 基本的配搭都無!這也不是最差,上枱後,我們切開兩邊,食了一口,已覺得同有水準的scone實在差得好遠!之後便停了一停,嘆吓咖啡先,也有20分鐘左右再去食另一半塊。但是,這一半已變全硬的一塊,變了好似放了很久的scones化石.我們立即知為什麽會變到那樣硬,非常簡單,因上枱前,一定是要快,便.用microwave 去叮!非常唔專業!我們埋單前便問,但侍應只回應是新鮮用焗爐焗的!又同我們講應早些同佢哋講,佢便再比過一件比我哋!我在佢面前嘗試把那舊化石scone去打碎,也硬到做不到,佢還說無理wor從未試過!實情,心知,非常不專業!一般來說,識做的應不會收這份錢,但竟然又好意思照收!這件化石scone, 要$45, 非常貴。這店可以不去,唔專業也唔誠實!一個字“差”!
2020-11-28
Type of Meal