2013-01-18 113 views
店名改得真求其, 唔知出品如何呢? 見店內都幾多人, 不妨試一試吧, 如無記錯, 早前曾經有負面新聞上報, 但在網上嘗試找過, 又找不到, 有無高人有提供呢?全店都食煲仔飯, 叫了鳳爪排骨煲仔飯和油鴨脾煲仔飯, 再加了凍檸茶和啤酒.可能是預早預備, 等候時間不長, 只約十分鐘左右便上檯了, 先來了個油鴨脾煲仔飯, 熱度十足, 放上了兩條芥蘭, 芥蘭煮得不夠淋, 咬落十分硬, 油鴨太乾, 一點油份也沒有, 也當然沒有與飯身成化學作用, 飯身全沒沾上油香, 油鴨的肉質乾和硬, 顏色已經有些少變暗了, 顯示水收得太乾和出現裂紋. 但飯煲得出色, 乾身, 不淋, 飯焦不太黑.鳳爪排骨煲仔飯, 上檯時也一樣熱度爆棚, 滋滋聲, 勁出煙, 香氣撲鼻, 硬身芥蘭鋪面, 鳳爪完好無爛, 排骨尚算肥瘦適中, 入口未算嫩滑, 但富有彈性, 瘦而不柴. 凍檸檬茶, 無叫小甜, 但非常淡. 啤酒唔凍, 惱人極了!老闆仔非常攪嘢, 煲仔飯上檯時, 被其他東西阻一阻, 差些碰到隔離檯的客人, 他便不斷斷重覆地講 “我地專業嫁, 我地專業嫁…”.
凍檸檬茶, 無叫小甜, 但非常淡. 啤酒唔凍, 惱人極了!
2013-01-17
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)