2020-03-27
之前聽同事介紹過呢間餐廳嘅野食好精緻好靚,所以今日專登同朋友來打卡呃like!一去到,要上一樓……行樓梯嘅時候會有去咗水族館嘅感覺令人非常期待上到去係咩樣入面成個感覺好高級, 而且最入面有一個大嘅台階,可能係俾人包場嘅時候用每張枱都有蠟燭點綴, 而且枱與枱中間有足夠嘅距離,感覺有私人空間,成個感覺好有格調餐廳冇特別晚餐嘅餐牌,我哋本身想叫幾樣嘢都冇曬食材……可能因為疫情嘅關係人流唔多……溫泉蛋雜菌闊條麵配黑松露忌廉汁黑松露味好香但係食落唔會好濃, 闊條麵煮得剛剛好,撈埋啲蛋汁一齊食好滑,雖然睇落唔係好多但係食落都幾飽 黑松露薯條香脆!朋友好like個醬,我就嫌太勁黑松露味迷你日山A5和牛漢堡mini size 好方便入口,個包有烤過,好脆, 一啲都唔滯,和牛都幾香Earl Grey Milk Tea with Agar jelly and Cheese Foam成杯嘢賣相好靚,我冇諗過係用外賣杯上茶味好濃, 杯上面有開口可以飲到芝士奶蓋!芝士奶蓋好香好滑,果少少嘅芝士鹹香同奶茶味好夾! 是日餐湯:麵豉湯正常Red Bon Bon,朋友話幾好飲甜品: Pineapple exposure
溫泉蛋雜菌闊條麵配黑松露忌廉汁
黑松露薯條
香脆!朋友好like個醬,我就嫌太勁黑松露味
迷你日山A5和牛漢堡
成杯嘢賣相好靚,我冇諗過係用外賣杯上
是日餐湯:麵豉湯
正常
Red Bon Bon,朋友話幾好飲
甜品: Pineapple exposure
加配嘅甜品真係超乎預期! 先係個底有好多乾冰做出煙霧嘅效果,上面係一啲菠蘿味嘅好似沙冰又似泡沫嘅東西…菠蘿味超重!酸酸甜甜好fresh, 好醒神
食到入面會有椰子mousse, nuts同一塊餅底下仲有啲菠蘿肉! 真係一個好特別嘅甜品 又有外表又有內涵!