2023-02-12 154 views
一間專食比利時列日窩夫既店🧇比利時列日窩夫 (Liège Waffle)係用左法國酵母製作,最典型的街頭窩夫,體積稍細。呢間店有著各式各樣的鹹甜窩夫,非常有特色👍烤棉花糖朱古力榛子醬窩夫 $85S'More Waffles Dip💮小鐵盤盛著烤左既棉花糖,熱辣辣新鮮焗起漲卜卜既樣子💮底下係朱古力榛子醬💮伴一塊新鮮製成的列日窩夫💮窩夫口感係乾身結實如麵包一樣既質地💮但夾埋軟綿綿棉花糖同榛子醬一齊食💮非常滿足同超級邪惡🫠榛子朱古力雙喜 $80Nutella Swirl💮配有朱古力同雲尼拿雪糕球、比利時榛子醬、朱古力醬同花生醬💮列日窩夫乾身結實如麵包一樣既質地💮面層加上糖焗製而成,更帶香脆口感💮朱古力雪糕尤其濃郁,屬於黑朱古力的甘甜💮整體甜度適中朱古力真相 $70The Truth💮配有比利時黑朱古力碎、新鮮香蕉、忌廉,最後淋上自家製黑朱古力醬💮結實既窩夫搽上軟軟的忌廉、黑朱古力醬,再夾埋新鮮香蕉一齊食,非常滋味💮因為有香蕉🍌中和左膩的感覺,所以唔覺得太甜
一間專食比利時列日窩夫既店🧇

烤棉花糖朱古力榛子醬窩夫 $85
S'More Waffles Dip
💮小鐵盤盛著烤左既棉花糖,熱辣辣新鮮焗起漲卜卜既樣子
💮底下係朱古力榛子醬
💮伴一塊新鮮製成的列日窩夫
💮窩夫口感係乾身結實如麵包一樣既質地
💮但夾埋軟綿綿棉花糖同榛子醬一齊食
💮非常滿足同超級邪惡🫠

榛子朱古力雙喜 $80
Nutella Swirl
💮配有朱古力同雲尼拿雪糕球、比利時榛子醬、朱古力醬同花生醬
💮列日窩夫乾身結實如麵包一樣既質地
💮面層加上糖焗製而成,更帶香脆口感
💮朱古力雪糕尤其濃郁,屬於黑朱古力的甘甜
💮整體甜度適中
榛子朱古力雙喜

朱古力真相 $70
The Truth
💮因為有香蕉🍌中和左膩的感覺,所以唔覺得太甜
朱古力真相

$80 (Last Night Supper)
榛子朱古力雙喜
朱古力真相