2023-03-01
平時都好愛食海鮮,今次就去左8 度海逸酒店嘅8 度餐廳食dinner buffet,呢個buffet仲係主打海鮮,啱晒海鮮控呀❤️!包括有每日兩款空運到港的法國、美國或愛爾 蘭即開新鮮生蠔,鮮味十足,可盡情大吃一番呀!仲有肉厚味鮮嘅鱈場蟹腳、飽滿嘅紐西蘭青口、鮮甜嘅海蝦同海螺等冰鎮海鮮同樣無限任食,勁滿足呀😍!自助餐更設有現場即製專櫃,包括:醬燒鮑魚,以新鮮鮑魚加上秘製醬汁連殼慢燒,口感鮮嫩爽甜,好正呀😍!仲有廚師即切嘅燒羊脾、燒特級牛肉,肉汁豐腴,好滋味!另外每日鮮製嘅花膠螺頭燉雞湯,非常足料,味道清潤又滋補,我都飲左2碗,係必飲推介呀😋👍🏻而刺身區仲有無限即點即切 嘅新鮮刺身,包括三文魚、鯛魚、甜蝦同壽司等,好多款式!另外亦有多款開胃嘅冷盤和沙律,如青檸青酒浸大蜆、香草海鮮沙律、杞子花雕醉雞翼等,清新又開胃,而精選熱葷亦包羅萬有,當中包括:意式香草烤春雞伴黑松露汁、香煎三文魚配香檳汁、香濃惹味的燒羊扒及白酒煮藍青口、風味十足的川辣炒雞球及古法香橙骨等,每款菜式各具特色呀!最後甜品專區都有好多選擇,包括綠茶朱古力心太軟,切開有甘香綠茶的熔岩流心餡,另外推薦酒店招牌甜品芒果拿破崙,香甜又
今次就去左8 度海逸酒店嘅8 度餐廳
啱晒海鮮控呀❤️!
包括有每日兩款空運到港的法國、美國或愛爾 蘭即開新鮮生蠔,鮮味十足,可盡情大吃一番呀! 仲有肉厚味鮮嘅鱈場蟹腳、飽滿嘅紐西蘭青口、鮮甜嘅海蝦同海螺等冰鎮海鮮同樣無限任食,勁滿足呀😍!
口感鮮嫩爽甜,好正呀😍! 仲有 廚師即切嘅燒羊脾、燒特級牛肉,肉汁豐腴,好滋味!另外每日鮮製嘅花膠螺頭燉雞湯,非常足料,味道清潤又滋補,我都飲左2碗,係必飲推介呀😋👍🏻
而刺身區仲有無限即點即切 嘅新鮮刺身,
包括三文魚、鯛魚、甜蝦同壽司等,好多款式!
另外亦有多款開胃嘅冷盤和沙律,如青檸青酒浸大蜆、香草海鮮沙律、杞子花雕醉雞翼等,清新又開胃, 而精選熱葷亦包羅萬有,當中包括:意式香草烤春雞伴黑松露汁、香煎三文魚配香檳汁、香濃惹味的燒羊扒及白酒煮藍青口、風味十足的川辣炒雞球及古法香橙骨等,每款菜式各具特色呀!
最後甜品專區都有好多選擇,包括綠茶朱古力心太軟,切開有甘香綠茶的熔岩流心餡,另外推薦酒店招牌甜品芒果拿破崙,香甜又鬆化, 仲有即製窩夫同無限量供應嘅Häagen-Dazs雪糕,好滿足呢🥰👍🏻👍🏻