2024-03-28 49 views
有一日約咗朋友喺Harbour city行街,見到呢間泰國餐廳,由於我啱啱喺泰國返嚟,實在太掛住泰國,所以就好有興趣想試吓黄咖喱燒鴨胸意大利飯:lunch set包冬陰功同沙律,冬陰功酸辣開胃,辣度係一般人都可以接受到,入面有少少菇,沙律菜新鮮。主角意大利飯嘅飯熟透,唔會好似某啲餐廳做到好生咁,黃咖喱汁非常惹味,太食得辣嘅朋友都食到,鴨胸嘅份量都幾多,肉質偏鞋,但係有鴨肉嘅香味泰式羅勒芝士素肉醬意粉:泰式嘅意思應該就係加咗少少炸過嘅香葉入去,成為肉醬意粉嘅配搭,雖然用嘅係素肉醬,但係感覺同食真肉冇咩分別,醬汁嘅調味都非常好,上面有一層燒香嘅芝士🧀凍泰式奶茶:特登加$18飲杯泰式奶茶,都係喜出望外,喺泰國飲嘅都冇太大分別,值得加錢叫呢款嘢飲