Hiring
$18,000-$24,000
Monthly (Negotiable)

十下火鍋

SUPPA Hot Pot by ATUM
2019-04-05 80 views
作為一個出身喺80年代,奮鬥於21世紀10年代嘅人類,都市繁忙嘅節奏可能會逐漸將我哋舊有嘅記憶消磨,我哋思想不斷進化🧬喺呢個世界上面,一直保持喺食物鏈嘅最頂端,點解?因為人同動物畢竟係有本質上嘅區別,我哋進步嘅同時永遠唔會忘記祖輩留底畀我哋嘅智慧——我理解為不忘本。·銅鑼灣附近有一間打邊爐就係以80年代香港公共屋邨為主題,甚至鋪頭入面放嘅歌都係以八九十年代流行曲為主,非常懷舊。一入門口就有好強烈嘅「穿越」感。·我嗌咗胡椒豬肚湯底,胡椒味好勁,但據說胡椒暖胃、驅寒,所以忍唔住飲多咗幾碗。打邊爐一定會食牛,佢哋採用嘅係本地牛,肉味濃、筋少、有韌性。三星蔥爆漿貢丸,食嗰陣要小心,因為裏面好多醬汁爆出嚟。·如果你都有一顆懷舊嘅心,非常推薦呢間餐廳。

三星蔥爆漿貢丸,食嗰陣要小心,因為裏面好多醬汁爆出嚟。
如果你都有一顆懷舊嘅心,非常推薦呢間餐廳。
2019-03-24
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$288 (Lunch)