2016-06-24
同朋友仔去食下意大利菜,見呢間幾靚就入左去,見到餐牌d野都幾特別,首先叫咗芥末蟹籽松葉蟹肉凱撒沙律,沙律菜表面加咗塊多士,上面放咗啲松葉蟹肉,側邊放咗啲綠色既蟹籽,味道幾清新,因為有蟹籽有啲芥末味配埋一齊食都幾好味。跟住呢個激推!係主菜西京燒蘇格蘭鰈魚扒配番茄油醋汁 ,望上去條魚顏色煎得好均勻,魚扒煎到啱啱好,魚肉非常之嫩滑,魚皮都帶點焦香 ,有五星級酒店嘅水準,份量都幾大塊,配上少少醋汁非常之好食,我食到有少少感動。。。叫左杯餐白酒,佢既香味很清甜,味道偏甜,很易入口,配魚扒一流。見到餐牌有三支好特別嘅mocktail,我見到第一支好特別係拖肥蘋果Cider就試左一支,拖肥味道非常之香濃,加有小小蘋果嘅酸味非常好飲,非常適宜女仔飲用。咁我同朋友仔是試完第一支cider之後味道好飲,又心思思試埋其他味,第二支係荔枝啤梨Cider 個size畀之前個支大咗 ,味道都非常之特別,飲落有少少清香嘅啤梨味,同埋都比較偏甜,因為荔枝嘅甜味都幾重嘅,咁夾埋一齊非常之正。仲有最後一支就係檸檬薑Cider ,呢個味道非常之特別,入口係帶有少少嘅薑味,但係喺口入面係唔會有辣嘅薑味,佢既檸檬味很特別有少少
仲有最後一支就係檸檬薑Cider ,呢個味道非常之特別,入口係帶有少少嘅薑味,但係喺口入面係唔會有辣嘅薑味,佢既檸檬味很特別有少少酸又有小小橙皮香。