2019-06-07 167 views
第一次到呢個商場覓食,發現原來有好多選擇,今次同朋友試左台灣美食。一聽餐廳名「九份十份」就覺得好有親切感☺️果然睇menu就見到好多熟悉既台灣菜。不過除左台灣菜,仲見到有d港式小炒類,多選擇到樣樣都想食😂😂鹽酥三兄弟分別有雞脾菇,魷魚酥同雞軟骨,作為前菜真係一流,一次滿足曬幾個願望忌廉磨菇芝士雞翼入面有滿滿的餡,去曬骨,不過由於加左忌廉同芝士,食落有d飽😂涼拌三小碟有好多野揀,最後我地揀左青瓜,五香牛展,山葵雞絲粉皮,個人覺得雞絲粉皮最有驚喜,撈左wasabi, 令成個菜都好開胃😋😋醉小三試埋佢既醉雞同醉豬手醉鴨舌,鴨舌好肥美呀,好多肉,花雕酒味幾濃,適合中意花雕酒煮餸既朋友基隆夜市炒蜆好大碟,有穫氣,送飯一流👍唔覺唔覺食曬成碟珍寶三色涼粉最後點少得唔叫甜品,有好多選擇,鬆餅涼粉芋圓都有,好台式!我地點左最勁既三色涼粉,裡面除左有涼粉仲有好hit既桃膠,芋圓,雪燕多種配搭,岩曬我地呢d樣樣想食既朋友呀!上甜品時我地都呆一呆,因此真係好!大!份!呀整體來講,呢間餐廳選擇多,份量大,值得試試

鹽酥三兄弟

忌廉磨菇芝士雞翼

涼拌三小碟

醉小三

基隆夜市炒蜆

好大碟,有穫氣,送飯一流👍唔覺唔覺食曬成碟

珍寶三色涼粉

整體來講,呢間餐廳選擇多,份量大,值得試試