(Non-member)
2008-01-14 6 views
尋晚去左喜喜食晚食,我地一行十幾人,book左一間房,開枱兼唱K,環境好唔再講,野食都煮得出乎意料之外的好,因為話說四個月前,有一晚的晚食,就真係差左少少,但尋晚食完,好似換左廚房咁,好左好多,等我一樣一樣講你地知啦﹕1) 我地八點半先開食,七點時叫左個海鮮莞茜魚湯米線,超好味,足料,個湯又冇味精,真係魚湯黎呀,我就連碗湯都飲埋2) 正式開始食,第一味係乳豬,乳豬有肥有瘦,我就鍾意食瘦,皮好脆,好夠味,真係想像唔到,我地連個豬頭都食埋3) 主菜開始,我地一個星期前,帶左D飽魚比佢\地整,一人有一隻,未食齋睇已經好夠,好香,好霖,好入味,總之冇得頂,無論大人或係細佬,都好鍾意,鍾意到要飽魚汁攪飯4) 魚兩味,我四個月前都有食,今次真係完全唔同,炒球又炒得好,唔散,汁唔會太多或者太少,到左另一個炸魚頭魚骨,好脆,好明顯係即煮即上枱,冇浪費一分鐘時間,味唔會太鹹5) 炸大蝦球,每隻蝦仲大過權頭,隻隻都有膏,一向講晒正6) 砵酒煮蠔﹕嘩!好特別的煮法,好乾身,又唔肥,但由於已經好飽,所以只可以食左一隻7) 最精彩的部份,就係鹽焗雞,竟然焗到連皮都脆,不過因為焗的關係,就較乾身,聽張經理講,隻雞

5) 炸大蝦球,每隻蝦仲大過權頭,隻隻都有膏,一向講晒正

7) 最精彩的部份,就係鹽焗雞,竟然焗到連皮都脆,不過因為焗的關係,就較乾身,聽張經理講,隻雞係生焗,所以真係好考時間的按制和廚師的功\夫,食食下,發現隻雞肚裡面有很多葱和香料,好香,真係好好味

8) 之後就係好大的壽包、多款甜品和生果盆﹕由於我已經飽到食唔落,所以只食左一件我最喜愛的桂花糕,唔甜、好香桂花味,出面真係食唔到

最後就係講下服務啦,最深印象係有一個靚仔經理,姓張,佢\有禮拜又好招呼,簡直冇得頂

如果你之前係去過喜喜食飯,感覺不太好的話,不妨再試一試,可能你的睇法會有所改變。
超好味的鮑魚
好乾身的大蝦