2018-01-24
女人係時候要對自己好一啲,天氣開始轉涼,係時候要對自己補一補,補充下膠原蛋白!所以今日嚟到呢度,食朋友推介嘅花膠撈麵!正! 一去到門口,見到有街坊喺度睇緊有咩食,職員都好用心咁推介。計過散叫同埋點餐,都係呢個較為抵食,所以就決定叫一個豪華啦。雖然餐牌寫咗特定既食物,但其實都可以轉,只要價錢唔會超出,或者補差價就可以。甘樣幾好,較為自由,可以自由選擇自己鍾意食嘅食物,自由配搭。原盅燉湯方面,我都係叫咗花膠燉湯,因為今日主要目的係為左食佢。個湯好濃郁,除咗有大大隻花膠之外,仲有雞肉、豬肉、杞子同埋雞腳等。燉湯唔錯,餐廳有湯券賣,可以考慮買翻啲,幾方便!花膠拎出嚟好大隻,算厚身,一食就知道好多骨膠原!哈哈!撈麵望落去好似好細咁,但係實際上好大碟,一定夠食。花膠一樣係好大,炆到好林,個汁唔會好鹹,撈埋食啱啱好。個麵軟硬適中,唔會好乾身。除咗花膠外,仲有一大隻冬菇,入味,好香,有新年嘅感覺。個餐仲包一個小食,我揀咗豬頸肉。豬頸肉好爽口,煎到脆脆地,肥肉唔多,點埋個麻醬食係絕配!好味。鍾意呢個餐有個菜,唔會淨係食肉咁油膩,食個菜健康啲!菜係烚熟,落少少醬油,無油更健康!無加一。令人回味既一餐!正!
所以今日嚟到呢度,食朋友推介嘅花膠撈麵!正!
一去到門口,見到有街坊喺度睇緊有咩食,職員都好用心咁推介。
花膠拎出嚟好大隻,算厚身,一食就知道好多骨膠原!哈哈!
個麵軟硬適中,唔會好乾身。
除咗花膠外,仲有一大隻冬菇,入味,好香,有新年嘅感覺。
無加一。
令人回味既一餐!正!