2020-11-15
「堅信號」上海生煎皇為慶祝櫻桃小丸子動畫30周年,推出一系列飲食慶典, 所以小丸子嘅粉絲有福啦!等到夜晚放工去食飯, 喺堅信號門口見到爆多人,睇嚟應該唔錯,就決定試下啦!我哋叫咗套餐, 蜜椒雞扒菜飯,加麻辣青瓜,堅信號上海生煎包兩個 ,再配一杯熱豆漿 ,69蚊!兩個生煎包勁得意 ,皮脆肉嫩, 個皮煎得好香,脆卜卜,入面係勁爆多汁, 一咬開差啲淥熟自己條脷!為咗避免發生意外,所以將個包拆開拎嚿肉出嚟攤凍啲啲先食,實在太正! 成口都係汁!蜜椒雞扒菜飯雞扒份量好大片,兩個人食都夠,味道唔錯!值得推介!麻辣青瓜實在太驚喜! 菜譜香辣, 脆卜卜,我可以再食多三碟!我最愛嘅豆漿!豆味香濃 !我再額外叫多咗一杯!芝麻醬五彩冷麵份量好大盤, 同朋友兩個食都食唔曬 ,呢個面通常好少令人失望,佢嘅配菜都好好味,有蘿蔔絲,青瓜絲,火腿絲同埋雞肉絲 ,非常唔錯!
我最愛嘅豆漿!豆味香濃 !我再額外叫多咗一杯!