2019-11-26 65 views
小儀的車仔麵麵店~~~餐廳名稱:麵麵店 (灣仔)餐廳地址:灣仔軒尼詩道302-308號集成中心地下8-9號舖~~~90年代嘅年輕人都係聽小儀森美電台大嘅 之前發現小儀係太古開左車仔麵店即刻同大舊去左捧場 而最近路過灣仔先發現 原來佢係灣仔又開左新分店😆住港島線前半段嘅朋友仔以後唔使去咁遠都可以有得食lu!~~~大舊選了麻辣腩肉片 素食豬肉丸(3粒)墨魚卷 咖喱魷魚 配油麵 最後再叫一杯紫貝天葵🥳~~~麻辣腩肉片是他們的招牌之一腩肉片好大塊 麻辣味令整個清湯都變得更惹味了🥰~~~而素食豬肉丸更是好吃得不得了 菇味好重 好像香菇豬肉丸的感覺😋~~~咖喱魷魚也好好吃 不過味道比較辣 不能吃辣的朋友可能受不了😝~~~最後那個飲品紫貝天葵則不太甜 冰冰涼涼 配搭有微微辣的車仔麵就剛剛好了😆~~~我呢就選了米粉 酸齋 蘿蔔 魚皮餃魚肉春卷 和通菜 全部配料都不錯 蘿蔔大大件 魚肉春卷脆脆的 通菜又夠爽口 但我最愛還是他們的酸齋 酸酸甜甜 味道又夠濃 推薦大家如果吃的話一定要點這個呢!😊~~~推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥(10🔥最高)
小儀的車仔麵麵店
~~~
餐廳名稱:麵麵店 (灣仔)
~~~
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥(10🔥最高)