2020-06-24 410 views
那個ㄋㄚˋ ㄍㄜ係一間位於大角咀嘅台灣餐廳。之前舖位比較細,容納唔到咁多人,試過係舊舖8點左右到已經無哂嘢食買,最近6月中搬咗去大啲舖位,終於有機會一試可能係新舖開張初期,等食物黎嘅時間都比較耐,我大約7:10pm左右入到去,要等到7:45pm左右食物先到,隔離枱有漏單情況出現,不過店員態度同禮貌好好,會即刻跟進翻仲有去唔同枱問客人有無差啲咩野食未到今次就試咗古早味手工滷肉便當($62)同那個焢肉便當 ($66)。我覺得那個ㄋㄚˋ ㄍㄜ食物偏甜,似翻台灣人口味。手工滷肉便當,滷肉好好餸飯,但略嫌滷肉汁有啲多,浸住咗啲飯。如果鐘意飯撈汁嘅人可以都試!而我覺得那個焢肉飯好有驚喜,大家唔好見到有層肥肉就覺得好肥膩,因為佢地將焢肉處理得好好,小小力一夾啲肉就會夾開,證明炆得夠淋,仲要入口食到滷汁嘅香,肥而不膩,令人不知不覺食哂成個飯。我本人就推介大家試下焢肉飯每個餐都會跟翻5個小菜,大家可以睇翻枱頭會有塊牌介紹翻,小菜味道唔錯!見好多人推介嘅麻辣菜甫可能無哂,今次就無緣去試到希望下次去可以試到另外一提,跟餐會送翻價值$25嘅飲品,如果過咗$25,補翻錢就可以。今次就試咗鳳梨古早紅茶(原價$33

希望下次去可以試到

另外一提,跟餐會送翻價值$25嘅飲品,如果過咗$25,補翻錢就可以。今次就試咗鳳梨古早紅茶(原價$33,跟餐補$8)一入口會有鳳梨嘅香味,後續係紅茶嘅茶香,唔會好甜而那個早餐奶茶(原價$28,跟餐補$3)偏向有炭培口感,如果喜歡呢種味道可以一試!
那個古早紅茶
那個焢肉便當