2020-08-18
1️⃣⭐️九宮格燒牛盛合⭐️$288 (8.5/10)哩個九宮格每款牛各有至少兩塊,啱晒我哩啲揀唔到叫咩好嘅人🥳總體牛肉quality好好,拍得住出面好多燒肉店👍🏻Pooh平時唔食牛舌,但今次食到要encore添,厚切得黎好淋又好有牛味🥰Pooh同朋友仲好中意牛仔骨/ 一口牛/ 牛肋肉💕反而中間嘅和牛牛三角太薄,淨係食到和牛嘅油脂感😗肉眼亦離奇地無牛味,有啲失望🥺2️⃣⭐️原隻大蝦⭐️$28 (10/10)朋友話哩個一定要比爆分,因為性價比太高😍大蝦有成隻手掌咁長,有好多膏,食落肉質非常新鮮,好彈牙🥳食落就知佢隻蝦一定係新鮮嘅🤤3️⃣活元貝 $28 (7/10)食得到佢嘅元貝好新鮮👍🏻燒到佢啱啱好裏面仲係生生地,食物非常正,入口嘅感覺好舒服🥰唯一敗筆係我揀咗要蒜蓉醬,食落好似出邊海鮮檔買嘅蒜蓉粉絲蒸帶子🤣4️⃣燒飯團 $18 (7/10)Pooh揀咗伴明太子 (+$4),佢嘅明太子係另上嘅,以為佢會包埋係個飯團裏面😗自己燒嘅飯團特別好食,燒到出邊脆脆地飯焦咁🥳📌小店比較受歡迎,建議大家早一兩日打去book位🥰
1️⃣⭐️九宮格燒牛盛合⭐️$288 (8.5/10)
2️⃣⭐️原隻大蝦⭐️$28 (10/10)
3️⃣活元貝 $28 (7/10)
4️⃣燒飯團 $18 (7/10)
📌小店比較受歡迎,建議大家早一兩日打去book位🥰