2019-12-25
聖誕🎄假期開始,同二個寶貝去左中環既AIA摩天輪。係摩天輪🎡售票處見到原來Happy Cow雪糕🍦喺摩天輪底有分店。Happy cow係摩天輪出口落嚟之後會見到嫁啦。我一向都中意勁食雪糕🍦,特別係Happy Cow🐮 既雪糕有好多特別既口味,而佢地既雪糕係100%香港製造,無添加人造味精,食用色素及防腐劑,又標榜無奶,無蛋無大豆無麩質,低糖無膽固醇。Happy Cow的雪糕係用椰漿及椰糖混製,再加入水果及果醬而成;岩曬小朋友之餘又夠曬健康,特別有乳糖不耐症人士都安心食用,連奶奶呢個素食者都話有興趣食bo。於是我地試左。。🎄聖誕限量特別版- 迷你聖誕樹單球 –有自家製士多啤梨醬🍓及舖滿彩虹糖甜筒覆蓋加上頂部有聖誕星星威化。底部則可自選一種味道的單球雪糕,我地揀左榴槤同火龍果雜莓。火龍果雜莓味道酸酸,我同兩個囡囡都好中意食;婆婆最愛榴槤,一拎上手就飄來榴槤清香。見大家食得甘開心,再黎encore,叫左棒棒甜點🍭Lollipop。兩款我地都有試,仲encore添!1️⃣士多啤梨🍓雪糕配士多啤梨醬及彩虹糖2️⃣雲呢嗱雪糕🍨配焦糖醬及曲奇碎真係好開心🥳有得玩有得食,特別冬天食雪糕🍦超正 XD
於是我地試左。。
1️⃣士多啤梨🍓雪糕配士多啤梨醬及彩虹糖
2️⃣雲呢嗱雪糕🍨配焦糖醬及曲奇碎
真係好開心🥳有得玩有得食,特別冬天食雪糕🍦超正 XD