要維持一段關係真係唔容易。。所以一定要抽時間見下面飲飲食食吹水!見老同學當然要食懷舊菜啦!一於去彩虹邨嘅地標,-金碧酒樓食!我地一行十四人當然要叫多幾個招牌菜食下啦!首先出場嘅有。。傳統嘅1.錦鹵雲呑。用嘅係厚身嘅雲呑皮,食落好脆口同香口而且而且醬汁用料豐富有豬膶雞柳等,總之就好傳統好傳統嘅風你啦!2.酥炸鮮蝦丸。。新鮮炸熱辣辣食又彈口又好味!3.生炒骨。。肉排骨肉均匀炸粉剛剛好味道酸甜比例好好!唔會太酸亦唔會太甜!叫咁多肉類當然都要叫個蔬菜平衡一下!一於叫個4.蒜蓉西蘭花啦!5.薑䓤魚鰾。都好唔係周圍有得食嘅小炒,6.蜜汁燒鱔球。。呢味真心推介。好味!好味!好味!用嘅係好厚肉嘅花錦鱔,肉質爽滑,蜜汁燒到外脆內爽!好7.紅燒斑尾。。好大條。又滑!8.八寶鴨。。好香。又足料!9.紅燒元蹄。。真心覺得幾肥。。未必個個受到,但味道係唔錯嘅!10.不得不推介呢鍋。杏汁豬肺湯。杏汁味香,豬肺又腍又滑!好好飲!11.椒鹽鮮魷。。香口!炸得剛好冇過火、12.最後上嘅傳統菜係。順德鯇魚腸蒸蛋埋單合共約四千幾。我地十四個人平均每人都係三百零就食到咁多傳統菜式,係值得嘅。都希望能夠一直流傳落去。。雖然環境
唔係周圍有得食嘅小炒,
6.蜜汁燒鱔球。。呢味真心推介。好味!好味!好味!
用嘅係好厚肉嘅花錦鱔,肉質爽滑,蜜汁燒到外脆內爽!好

7.紅燒斑尾。。好大條。又滑!

8.八寶鴨。。好香。又足料!

11.椒鹽鮮魷。。香口!炸得剛好冇過火、

12.最後上嘅傳統菜係。順德鯇魚腸蒸蛋

。都希望能夠一直流傳落去。。雖然環境比較懷舊但好有人情味架!我
2017-12-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$330 (Dinner)
  • 蜜汁燒鱔球
  • 杏汁豬肺湯