2025-01-29 2563 views
呢排同朋友去咗試「小寶任食套餐」,感覺幾驚喜,特別係佢嘅「魚湯鮮茄豬骨湯底」,真係好特別!呢個湯底味道清甜得嚟又有層次,魚湯嘅鮮味配埋鮮茄微微嘅酸同清香,飲落去好開胃,感覺唔會太油膩,煮肉或者丸類都幾適合。佢主要有三款牛肉可以揀,個人覺得最好食係安格斯牛板翼,肉質嫩滑,脂肪分佈均勻,入口好juicy,煮完都唔會韌。其次係安格斯極佳級精修肥牛,雖然肥牛一向都係火鍋嘅王者,但呢款食落少咗啲驚喜,始終牛板翼嘅口感比較出眾。至於封門柳,肉味偏濃,但質地相對硬啲,要煮耐少少先至好食,唔太啱我呢種鍾意嫩滑口感嘅人。而佢哋嘅手打潮汕蝦丸同墨魚丸都係必試之選,蝦丸真係食到鮮蝦嘅香甜同彈牙,墨魚丸就係帶有濃郁嘅墨魚味,而且仲有啲墨魚粒,咬落去好過癮,感覺真材實料。呢兩款丸類配埋湯底,都好夾。自助區嘅選擇真係多到眼花繚亂,響鈴同炸魚皮,炸魚皮煮完之後都仲脆卜卜,響鈴就吸哂湯底嘅精華,食落去好入味。另外,鵝腸都係一大亮點,淨係輕輕燙幾秒就夠,爽口之餘仲好鮮甜。其他例如蘿蔔、雲吞、餃子、粟米丸等等,都係好穩陣嘅選擇。一壺壺既水果茶味道酸酸甜甜,飲完好解膩,另外仲有冷泡紅茶可以試,清新得嚟唔會太甜。另外,普通嘅

一壺壺既水果茶味道酸酸甜甜,飲完好解膩,另外仲有冷泡紅茶可以試,清新得嚟唔會太甜。另外,普通嘅罐裝飲品都有,基本上可以滿足唔同口味嘅客人。