2020-01-15 940 views
係大概五點嘅時候,想食少少野先離開赤柱,但因為午餐食得太飽,所以三個人只是叫咗一個餐加一個pizza。當日入到去,只見到兩個等待埋單嘅客人,唔使等位。好在我哋早啲入去,仲可以食到午餐,如果唔係就剩番每人三百幾蚊嘅聖誕大餐。忌廉湯入面有南瓜茸,甜甜地,非常開胃。店員亦好主動比多兩隻碗我哋,三個人分一碗湯,真係唔係幾好意思。然後到意大利飯,係加左什菇同露荀。飯粒軟硬適中,煮得剛剛好。加上露荀非常爽脆鮮甜,啖啖口感豐富。午餐仲有兩隻芝士焗帶子,食落唔UN,但係就無乜鮮味。而pizza餅底香脆,加上少少火腿同沙律菜,食落清新,但唔算有咩驚喜。成餐嚟講最好食都係個意大利飯,其他就一般般啦。呢度環境都幾舒服,如果早啲嚟坐下傾吓計,都算係一個唔錯嘅地方。

2019-12-25