2014-10-02
早兩日在openrice見過韓國館的相,感覺得韓feel就決定假期嚟試試^.^真的估不到,以前機鋪隔離黑黑暗暗嘅小巷,現在已經十分乾淨。感覺是否好像去了首爾的橫街呢?原來鋪裡都不細,清清靜靜,很適合同朋友食飯吹水👍
前菜全以蔬菜為主,但味道不錯^.^因我們午巿時間去,他的選擇都不少,價錢平均80元左右,份量適合女仕👍所以我們3個人,選擇了4個午餐。b仔爸爸選擇了忟牛排同燒牛肉飯。忟牛排👍肉很淋,半肥半廋,蘿蔔吸收了所有肉汁味道,整體味道不是太濃^.^燒牛肉飯,b仔爸爸就話不太好味,好像中式炒牛肉片,沒特別,有點失望😦反而b仔叫嘅燒雞肉飯,就味道不錯,雖然似炒雞肉片,但味道一定比牛肉好。我就選擇了辣醬冷麵,麵質都ok,個辣醬很野味👍每個飯餐都有一碗湯,今日餐湯是海帶湯,沬道清淡,但有濃濃嘅海帶味,不錯😄這裡嘅人很有善,感覺不錯,會再來呀^.^
前菜全以蔬菜為主,但味道不錯^.^
我就選擇了辣醬冷麵,麵質都ok,個辣醬很野味👍