2019-01-20 1463 views
成日都聽到呢間無麵不歡係出名食螺絲粉、同川味小食。周六下午茶時間經過女人街見到唔多人就入黎試試。一入到去已經籠罩住濃烈嘅螺絲粉果種臭味,果然夠正宗。打卡仲送椒鹽狼牙土豆或爆菊花魚蛋。望到牆上好多小食都想食,所以同友人決定只叫一碗面,再叫小食share!原創豬肚雞(上海幼麵)原鍋上,飲落湯底非常濃稠而且帶膠質。胡椒味幾濃之外仲帶點點藥材味。食麵碗湯仲可以飲埋,爽。仲附上秘製指天椒豉油俾我地點豬肚雞食。加左大腸!大腸滷得入味外,豬腸應有彈性還在。湖南經典黑臭豆腐總共有6件,同我係東門經常食到嘅味道相約。 不過呢道就較乾身左少少。椒鹽狼牙土豆 超有驚喜。薯條炸得通透,調味非常惹味。呢個魚皮有3款口味,涼盤魚皮又真係買少見少。 爽口惹味,開胃嘅前菜。蛋餃$18就已經有5隻,都幾抵食。外層似煎香嘅蛋角,內層有豬肉餡都有調過味。不論小食同麵食質素都屬中上,價錢都唔貴。最後食得好滿足,埋單219。
成日都聽到呢間無麵不歡係出名食螺絲粉、同川味小食。

周六下午茶時間經過女人街見到唔多人就入黎試試。

一入到去已經籠罩住濃烈嘅螺絲粉果種臭味,果然夠正宗。

打卡仲送椒鹽狼牙土豆或爆菊花魚蛋。

原創豬肚雞(上海幼麵)
原鍋上,飲落湯底非常濃稠而且帶膠質。

加左大腸!大腸滷得入味外,豬腸應有彈性還在。

湖南經典黑臭豆腐

椒鹽狼牙土豆 超有驚喜。
薯條炸得通透,調味非常惹味。

蛋餃

不論小食同麵食質素都屬中上,價錢都唔貴。

最後食得好滿足,埋單219。
2019-01-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Tea)
  • 蛋餃
  • 椒鹽狼牙土豆