2022-04-06 2074 views
係Openrice搵中環日本野搵到呢間,見賣相唔錯就黎試下。🤭中午大概1點半黎到,唔洗等位。店員在凳上放一塊軟墊安排就坐,然後遞上水及口罩信封,幾貼心。🤗睇下個meun,既然主打串燒,同女朋友就唔多諗,揀左最貴既特級燒鳥串飯同牛肉串飯。🤣店入面有個燒bar,本身冇師傅,落左order之後就即刻有兩個師傅出黎開工,現場燒比我地食,幾有feel既。👍🏻直接比下食物既感想啦😌前菜(漬物):牛蒡同青瓜都幾好食,我係食哂既麵鼓湯:偏甜果種,個人幾鐘意,不過只有昆布略嫌小氣,同埋唔夠熱白飯:夠熱但份量偏少,幾硬,食食下飯粒會卡牙縫,好彩面頭有飯素會容易D入口燒鳥串燒:有neck(頸肉?)、雞腿同雞翼。整體都好好食,neck調味好香,淋得黎有肉感,雞腿肉好滑好juicy,雞翼皮燒到脆脆地岩岩好,加少少七味粉仲好食牛肉串燒:有牛肉包菇,牛舌同和牛。整體都係好好食,尤其係牛舌,好香好軟熟,絕對想encore!和牛表面燒得有點濃,但食落去又岩岩好,油脂比例好好,口感十足。飲品:因為budget問題所以飲水就ok了😂整體黎講都算唔錯,店內播住重bass既日文歌(R&B),氣氛幾chill。食物方面雖然前菜、

直接比下食物既感想啦😌

前菜(漬物):牛蒡同青瓜都幾好食,我係食哂既

特級燒鳥串飯

牛肉串飯

飲品:因為budget問題所以飲水就ok了😂

整體黎講都算唔錯,店內播住重bass既日文歌(R&B),氣氛幾chill。食物方面雖然前菜、湯同飯都麻麻地,但串燒真係好食,係份量偏少,所以性價比就一般般啦。

同埋店員係我地臨食完果陣就熄左店內部份既燈令到環境暗左,呢到就有少少唔滿意,應該等客人走左先熄嘛😔

最後二人埋單$248(連加一)。

2022-04-06
$100 (Lunch)
特級燒鳥串飯
牛肉串飯