2024-01-23
Weekend好想食燒野happy下,附近有間燒野好似都唔錯,六點幾就過去食。店鋪裝修簡單但有風格,都幾多有趣個句子作為裝飾。我地兩個人叫左幾串野加個菜用花甲粉絲同一杯野飲。餐廳嘅燒牛肉、牛舌、燒韭菜同燒雞翼真係令人驚艷嘅美食組合!首先,佢哋嘅燒牛肉同牛舌烤得剛剛好,肉質鮮嫩多汁,每一口都充滿咗濃郁嘅牛肉風味。口感細嫩,融化喺口中,絕對係肉食愛好者嘅天堂。燒韭菜係一大亮點,將新鮮嘅韭菜燒,帶嚟咗一種獨特嘅香氣同口感。烤焦味同韭菜嘅清爽融合埋一齊,令人愛不釋手。回味無窮。而燒雞翼更加係令人垂涎欲滴。外皮烤得酥脆金黃,內部肉質鮮嫩多汁,配埋孜然粉調味,帶嚟一種濃烈嘅口味享受。最後還有一條烤茄子,茄子軟綿綿,熱辣辣,融入孜然粉嘅味道。而且餐廳都好貼心,會係烤串下面點蠟保溫。蒜香娃娃菜簡直係一道令人上癮嘅美食!娃娃菜加入左豬油去煮,保留住佢嗰種脆嫩嘅口感,每一口都帶嚟清新感。而蒜香嘅調味仲加強咗呢道菜嘅風味,令人欲罷不能。蒜嘅香氣同娃娃菜嘅甜味完美結合,帶嚟獨特嘅口感同層次,絕對唔可以錯過!花甲粉絲真係美味絕頂!粉絲煮得剛好,配埋鮮嫩多汁且大個嘅花甲,味道好豐富。湯頭濃郁醇厚,有好濃嘅海鮮香氣
花甲粉絲真係美味絕頂!粉絲煮得剛好,配埋鮮嫩多汁且大個嘅花甲,味道好豐富。湯頭濃郁醇厚,有好濃嘅海鮮香氣,令人食嘅時候好滿足。
最後飲杯熱人參烏龍,一解燒串嘅油膩。飲完回回甘口感獨特。