2020-05-20
2092 views
今次係我第三次幫襯呢間小店,我嗌咗個金菇牛柳絲炒烏冬,屋企人就叫咗佢平時食開(食過翻尋味)嘅客家炆豬肉飯。今次記得攞埋飯盒去裝飯,環保啲之餘仲有自備餐具嘅優惠㗎!個烏冬攞到返屋企已經唔太熱,可能因為咁樣,聞起上嚟冇平時去茶餐廳嗰啲炒烏冬咁香。不過食落覺得入味得來唔會太鹹,亦比起平時出街食嘅落得少油。牛柳絲同金菇都唔韌,加埋我自己鍾意食嘅洋蔥一齊食又夾喎,側邊仲有時菜!成件事真係好似食緊阿媽整嘅住家飯咁!小店每日都會有唔同嘅是日主菜,大家諗緊下餐食乜嘅時候,不妨去佢嘅社交平台page望吓今日嘅1號午餐係乜。(最近開埋晚市,不過未有機會試食)之前有一次食咗個1號餐「茄汁蝦碌配沙爹肉絲炒蛋時菜飯」,跟埋香茅檸檬飲品。兩隻蝦碌本身已經大隻,用茄汁整真係惹味,再加埋唔肥嘅沙嗲肉絲、炒得幾香嘅炒蛋,連埋嘢飲四十幾蚊真係相當唔錯。小店食物質素高,好味又健康,員工有禮,又係與港人同行嘅良心小店,希望街坊同附近嘅打工仔多多懲罰