2021-10-12 25 views
<<Thursday Couple 尋食記🐖🍌>>又黎喇,我哋又到元朗區搵好嘢食啦🤣😚YOHO睇完戲!同男朋友行街行到攰🤣🤣經過左間裝修幾靚,幾特別嘅西餐小店,見佢環境幾舒服,就入咗去試下喇😋😋抵食啲佢哋有set dinner 叫嫁🥰一個套餐,無論牛🐂,羊🐐,豬🐖,魚🐟海鮮🦐🦞意粉,同飯都有😚每個套餐都會跟番一杯野飲,餐湯,同沙律🥗🥙加少少錢仲可以加個甜品添🍰🍨又或者可以睇吓其他嘅主食🍳🍝因為我見佢意粉都有幾種唔同類,同口味😚而且都幾有特色😋啱晒唔同人唔同嘅口味🥳🥳最緊要係都有好多唔同嘅小食叫!😚🤪為食喵可以食多幾樣野😍主要都係圍繞着西式嘅餐點 🥳😋我同男朋友都鍾意食西餐嘅 ,呢度又夠舒服🤩咁我哋分別叫咗兩個餐,呢個係跟餐就附送嘅兩份餐湯,竟然係我最愛嘅南瓜湯啊啊啊啊~~🧡🧡 超濃郁,同埋好甜,好南瓜味😋呢個意式蒜片辣椒虎蝦欖油扁意粉🍝好有驚喜!🤩🤩蒜味十足,似用左好多蒜爆香啲油再炒個意粉😋😋開頭見佢無汁勁擔心會唔夠味😚點知勁香,好正!🥳扁意粉嘅硬度恰到好處,配合黑椒,有點辣味🥳隻虎蝦都無冰鮮味,都彈牙,我同男朋友都鍾意食🥰再嚟一份😋慢煮焗黑毛豬胺🐖🐖慢
<<Thursday Couple 尋食記🐖🍌>>

最緊要係都有好多唔同嘅小食叫!😚🤪為食喵可以食多幾樣野😍

超濃郁,同埋好甜,好南瓜味😋

呢個意式蒜片辣椒虎蝦欖油扁意粉🍝好有驚喜!🤩🤩

再嚟一份😋慢煮焗黑毛豬胺🐖🐖

慢煮豬果然不同,十分之軟熟😚每口都軟林林嘅感覺,配合埋個薯蓉,好夾!估唔到豬肉都可以煮到咁,而且連骨嘅肉永遠都係最香的🥰

由於仲係太肚餓,決定加多一份Fish and chips😚唔好意思呢個係crab and chips.😂🤣係軟殼蟹薯條啊😎🥳🥳

薯條佢似係用直接用厚切嘅薯仔,個人黎講都好鍾意,好夠薯味,又香脆🧡

至於軟殼蟹就同我平時食到嘅差不多 ,不過一啲都唔油膩!無咁流🤩