2021-02-25 88 views
食晏時間喺深水埗站附近,路過呢度,見到「茶屋町」呢三個字感覺親切又有趣,因為日本有好多不同城市都有「茶屋町」,係地方名,例如大阪市有個區叫「茶屋町」、青森市、富山市等都有,更加有「茶屋町駅」;見呢間「茶屋町」餐廳細細間乾淨企理,咁我就決定入去開餐😆叫咗$88嘅「汁燒鰻魚丼」,同$52嘅「茶屋混合芭菲Parfaitパフェ」,係「宇治金時」同「北海道牛奶」嘅混合體😋「汁燒鰻魚飯」係成set上,連前菜漬蘿蔔同麵豉湯。漬蘿蔔同麵豉湯都幾好味😋。鰻魚係一整條,肉厚多汁,非常濃郁嘅鰻魚味,配燒汁同日本米飯食非常美味😋「茶屋混合芭菲」大大杯賣相幾靚🥰,裏面有好多材料:北海道牛奶同抹茶雪糕好香好滑、抹茶脆米非常卜卜脆、紅豆大大粒好味、粟米片又係脆卜卜好香口、小柑肉清甜、仲有軟綿綿好似係抹茶mochi煙韌好食 ... 成杯Parfaitパフェ都好好味😋呢間小店食物非常有水準,有小驚喜😋

呢間小店食物非常有水準,有小驚喜😋
Type of Meal
Lunch