2014-06-28 4566 views
根據以往經驗,今日3個女仔share 2個set lunch,一set 有一個冷盤,一個熱菜,一個主食,一個飲品,一個甜品,有相睇,系米好豐盛呢? 烤麩甜甜地,不會太鹹,烤麩非常入味,疏鬆多孔的結構,使味道充分滲入。還有點香菇丁,和花生。青筍拌木耳點解d木耳咁大朵嘅,唔系人工加嘛?味道很淡,好似只有豉油,如果加d醋會好d。野菌炒牛肉有好多種菌類,用料豐富,加上青紅椒,蓮藕片,配合鮮嫩的牛肉,多營之選。炒得很有wok氣,可惜有d油。小籠包小籠包要快d食,一凍咗d皮就好硬。味道中挺啦,肉質不錯,也有肉汁,但也沒有驚喜。素菜蒸餃好中意尼度嘅素材蒸餃啊,有菜,木耳和香菇,都很新鮮,有淡淡的咸鮮味,空口可可連食好多只。飲品-凍豆漿有時系蘋果茶,酸酸甜甜好d。綠豆沙糖水都好足料,用心之作。

烤麩

青筍拌木耳

野菌炒牛肉

小籠包

素菜蒸餃

飲品-凍豆漿
有時系蘋果茶,酸酸甜甜好d。

綠豆沙
糖水都好足料,用心之作。
Other Info. : Happy Friday一于來hea下。入來發現竟然比平時少人嘅,行下,噗,同事差d撲親,地下好滑。原來今日利舞台冷氣機房出問題,冷氣系統岩岩修復,所以地下有水汽。 之後服務員都有同我地耐心解釋地下滑嘅原因,重有安撫我地,最後重主動免茶味,都算有心搭救,所以唔會影響以後來咯。
2014-06-27