2021-12-18
今晚的晚餐很滿意,所以寫一篇食評記錄一下🥰我地叫咗幾樣野share 😇:$298嘅澳洲羊架$298🐑 : 羊架雖然只有兩件,但每件個size 比其他餐廳都要大👍🏻。先說賣相,伴碟有烤磨菇和香菜,仲有底部的莓子醬很漂亮♥️。羊架生熟程度剛好,外皮煎得油香而內裡是吸引的粉紅色。羊肉柔軟有肉香,有濃濃羊脂香味。$148 嘅香蒜辣椒活蜆🐚意大利粉 。蜆肉用上了巨型鑽石蜆! 鑽石蜆肉飽滿而充滿肉汁,好似將海鮮湯灑在意粉上。意粉份量很多很飽肚。$198 嘅海鹽檸檬生燒原隻法國春雞🐓 : 法國春雞🐓一直都是皮薄肉質結實彈性,鮮嫩而雞味不強。但廚師👨🏻🍳把雞肉先醃好,再煎到雞皮脆一脆,原來法國春雞都可以咁好食。雞件預先處理好骨頭,吃得很方便。配菜的薯蓉和金菇都很有心思,賣相好靚。$89 Mellow Melon 以Gin 酒做基本嘅Mellow Melon, 配上鮮蜜瓜打成的果汁,雞尾酒的味道就如杯上配搭用的棉花糖,甜思思,很易入口。基本上以上全部食物都高質美味,呢餐真係有小驚喜!仲有,調酒師好型,侍應服務又好。
我地叫咗幾樣野share 😇:
$89 Mellow Melon