又出荃灣揾食, 知道有間幾靚嘅車仔麵店, 簡約嘅門面, 一大張menu好有條理地將各種食材分類: 有經典類, 懷舊篇, 餃丸類, 仲有照顧到素食嘅朋友好貼心❤️落order好簡單, 喺cashier俾左錢憑收據上嘅number等pantry嗰邊嗌就可以去拎👍🏻•車仔麵三餸餐 (HKD39)米粉, 豬腸, 肥牛, 韭菜餃, 辣汁單係麵類已經有油麵, 幼麵, 粗麵, 上海麵, 米粉, 河粉咁多款Typical都有供應, 唔止呀想食拉麵或者烏冬加多兩蚊就食到😋. 我揀左最愛嘅豬腸, 肥牛, 韭菜餃, 豬腸切得好大粒而且洗得•非•常•乾•淨•, 一咬係有種軟林林嘅感覺, 係熟悉嘅豬腸味! 肥牛有好多片, 可能食安, 淥得好熟(但並非over的), 個人則喜愛生生地嘅肥牛🥩. 至於韭菜餃可說是bonus好味, 食出新鮮包出來, 皮薄餡靚多韭菜🤩•熱柚子薑茶薑味夠哂重同埋無太甜柚子, 健康😌•保留傳統車仔麵嘅風味, 同時又俾到人舒服乾淨Lunch環境, 好抵食呀🥳小插曲係後面枱好似有樣餸出錯左, 老闆(個仔)二話不說即刻換返, 勁專業!!!

車仔麵三餸餐 (HKD39)
米粉, 豬腸, 肥牛, 韭菜餃車仔麵

米粉, 豬腸, 肥牛, 韭菜餃, 辣汁

熱柚子薑茶
薑味夠哂重同埋無太甜柚子, 健康😌

2018-12-04
$39 (Lunch)
  • 豬腸
  • 韭菜餃