2020-04-25
麻辣燒賣:第一次食麻辣嘅燒賣,賣相同食材同普通燒賣都冇乜分別,唯一特別係加左麻辣,食落有香濃麻辣味,估計加左麻辣粉同豬肉撈勻,食落唔會話過於辣,而在辣中带點麻的感覺,辣度方面我相信唔太食得辣的人都接受到,鍾意食麻辣嘅一定要一試。芝麻蝦多士:一份有四件,每件都大大嚿,由於係即炸嘅關係,食落多士好香脆,蝦肉亦都好爽口 彈牙,配搭埋沙律醬食好清新,都係推介之一。老乾媽炒腸粉:未食之前已經聽到廚房有好大嘅鑊氣聲, 都估到應該係我哋叫嘅腸粉,結果冇估錯, 腸粉即炒好香口,除咗腸粉下面仲有一層雲吞炸皮做碗將腸粉包住,老闆話可以將雲吞皮餃說同腸粉撈埋一齊食,結果撈埋一啖脆一啖軟,口感幾特別,但個人認為加埋老闆推薦嘅二百萬度辣椒油會更加好食。
麻辣燒賣
芝麻蝦多士: