2024-03-14 173 views
今日帶兩個小魔怪去科學館玩玩之前去食吓嘢先!原來Milu Thai喺尖沙咀開咗分店!之前爸媽去拍拖食過銅鑼灣嗰間覺得唔錯👍🏻今次就帶小朋友嚟試吓!呢度座位好闊落,有好多壁畫,室外都有好多打卡位!我哋喺餐廳一開門就入去,影到好多靚靚相🩷第一樣要點梗係必食嘅火山排骨🌋 火山排骨$228非常之咁大碟,一上菜小朋友哇哇聲可以揀酸辣汁或甜辣汁我哋今次都係揀酸辣汁,酸酸辣辣好開胃由於小朋友食唔到咁辣,今次揀汁分開上雖然係排骨,但係有好多肉,啲肉好腍加埋個醬汁食,辣得過癮大哥都加咗少少辣汁食🦐 炸蝦餅 (6件)$88外面香脆,裡面蝦肉彈牙,跟甜辣汁大哥食完一啖大叫好好味🤤仲問我哋可唔可以食多件🥘 咖哩三重湊$218呢個咖喱鍋好有特色,一鍋有3款咖喱,分別係青咖喱軟殼蟹,黃咖喱魚,軟殼蟹同魚係炸脆咗放入咖哩汁。最後一款是紅咖喱海鮮,入面有蝦、青口,元貝,鮮魷等,仲跟一客蒜蓉包粒大哥又再一次大叫好好味而妹妹就專攻麵包粒,停唔到口咁點咖喱食(海鮮那個汁無咁辣)🐓 火焰燒雞 $208講真,我叫呢個貪佢有特技效果🔥小朋友睇到呆晒🤣講笑啫!主要係想點比妹妹食就真🤪睇完表演,好彩唔使自己慢慢切餐廳會收返入廚房切隻
今日帶兩個小魔怪去科學館玩
玩之前去食吓嘢先!原來Milu Thai喺尖沙咀開咗分店!

第一樣要點梗係必食嘅火山排骨

🌋 火山排骨$228
非常之咁大碟,一上菜小朋友哇哇聲
可以揀酸辣汁或甜辣汁
我哋今次都係揀酸辣汁,酸酸辣辣好開胃
由於小朋友食唔到咁辣,今次揀汁分開上
雖然係排骨,但係有好多肉,啲肉好腍
加埋個醬汁食,辣得過癮
大哥都加咗少少辣汁食

🦐 炸蝦餅 (6件)$88
外面香脆,裡面蝦肉彈牙,跟甜辣汁
大哥食完一啖大叫好好味🤤仲問我哋可唔可以食多件

🥘 咖哩三重湊$218

大哥又再一次大叫好好味
而妹妹就專攻麵包粒,停唔到口咁點咖喱食(海鮮那個汁無咁辣)

🐓 火焰燒雞 $208
講真,我叫呢個貪佢有特技效果🔥
小朋友睇到呆晒🤣
講笑啫!主要係想點比妹妹食就真🤪

睇完表演,好彩唔使自己慢慢切
餐廳會收返入廚房切
隻雞唔肥唔瘦份量充足
外皮唔止脆仲有醃過嘅味道
啲肉剛剛熟好滑好juicy😋
Chill媽十級推介👍🏻

🦀 蟹肉炒飯 $98
呢個又係點比👦🏻👧🏻啲蟹痴食
蟹肉都唔少㗎,炒得乾身,好香,唔錯👍🏻

🍹椰汁冰 / 芒果梳打 @$34
兩杯都好夠味又唔會太甜

小朋友嘅反應最真實
呢度啲嘢食真係唔錯👍🏻

跟住我哋 @chillclubfamily 去睇更多吃喝玩樂啦
火山排骨
火焰燒雞