2017-01-17
終於黎到期待已久嘅飼說喇~睇朋友去食就睇得多,同朋友一齊黎食lunch加狂影相😍呢度環境真係好靚,好岩鍾意影相嘅人黎邊食邊影~一入去就見到代表飼說嘅黑白格仔枱我地揀左靠窗嘅位置坐,影相比較光猛,仲可以望到下面街景食🤗同埋呢張枱放左好多復古舊物,全部都勁vintage!!另一邊就有好多乾花同小盆栽,係個咁靚嘅環境食野真係好賞心悅目。❤️🌿首先上左餐湯 香草麵包同沙律,南瓜湯唔錯,好香甜濃郁,配埋麵包都好正!開心果醬雜菌菠菜蝴蝶粉伴松子仁望落好似唔多,但食落就好飽,第一次食開心果醬嘅熟食,估唔到都幾夾~開心果個味道好出,同埋有小小菠菜係入面,唔會凈係得蝴蝶粉咁dry,超鍾意食呢個蝴蝶粉💚蟹肉紅菜頭意大利飯伴牛油果同樣地食一半已經超飽😂啖啖蟹肉係飯入面,但我覺得紅菜頭味道唔係好出~可能食左開心果先,變左呢個有d淡,同埋蟹肉混係入面都有小小可惜,食唔到蟹嘅甜味。我都係比較鍾意食上一個多d🤗湛藍天王星梳打💙其實係lemonade! 視覺效果一流,落左d食用閃粉,飲嘅時候攪動就有星空效果,好blingbling✨✨柚子校車💛柚子梳打嘅味道酸酸地,好開胃,仲有好多柚子肉可以食~好快清晒啲食物!開始狂影
柚子梳打嘅味道酸酸地,好開胃,仲有好多柚子肉可以食~