2017-12-17
今晚舊同事約我食飯,佢揀左小田田主題餐廳,呢間餐廳個名同我一樣架門口招牌隻色好sharp,好搶眼!門口仲有櫈提供俾人等位,幾體貼一入去,牆邊掛左樹藤,花,蝴蝶等裝飾物,好有田園風另一邊掛左畫,仲有書,幾有文青既感覺我點左杯雜莓玫瑰花茶$26茶壺外形大而優雅,飲落口幾清甜,一路飲,一路保溫舊同事揀左鳳梨水蜜桃特調$28,呢杯野,唔會太甜,鳳梨都幾鮮甜今晚最鐘意就係呢個飯啦1++韓牛漢堡鐵板蛋包飯$118個飯浦滿芝士同粟米粒,粟米粒甜,芝士唔會太濃,搶走粟米既甜味,味道好夾,飯身唔會太硬重點既韓牛牛味濃,唔會有筋位,啖啖肉,肉質結實,同飯撈埋一齊食,好正仲有個好多款汁可以揀,我地揀左個燒汁,雖然味道都唔錯,但個人覺得就咁食已經好正小食叫左和風醬燒芝麻雞翼$48雞翼燒到啱啱好,同埋個汁好入味,芝麻夠香口另一個主菜我地揀左脆爆豬手$168侍應好體貼,主動問我地洗唔洗幫手切開又切得唔錯喎,幾均勻下。豬手板好脆,而且肉質嫩口,脂肪比例少,仲有個醬點添兩個食黎講,份量太多啦,比較啱3-4個人食女仔食飯都鐘意有個飯後甜品,我地都唔例外,叫左個有機紫薯心太較伴雪糕$48紫薯味濃郁,好流心,甜度適中,雪糕
一入去,牆邊掛左樹藤,花,蝴蝶等裝飾物,好有田園風
另一邊掛左畫,仲有書,幾有文青既感覺
我點左杯雜莓玫瑰花茶$26
茶壺外形大而優雅,飲落口幾清甜,一路飲,一路保溫
今晚最鐘意就係呢個飯啦
1++韓牛漢堡鐵板蛋包飯$118
小食叫左和風醬燒芝麻雞翼$48
雞翼燒到啱啱好,同埋個汁好入味,芝麻夠香口
另一個主菜我地揀左脆爆豬手$168
侍應好體貼,主動問我地洗唔洗幫手切開
兩個食黎講,份量太多啦,比較啱3-4個人食
紫薯味濃郁,好流心,甜度適中,雪糕就較為遜色啦~
一啖紫薯再配花茶又真係幾唔錯